Waarom rust niet roest
18 December 2023

Waarom ik zo fan ben van actieve rust

Rust roest. Laatst hoorde ik het iemand weer zeggen. Ik was 'vroeger' ook niet van de rust. Waarom zou je dat toch doen!? Zonde van de tijd! Ik was alleen maar het rennen en vliegen. Zelfs als ik met een jetlag aankwam in Azië vond ik het zonde om op de hotelkamer bij te slapen. Nu, vier kinderen en vijf verhuizingen later, sta ik er anders in. Rust brengt mij juist verder en maakt mij krachtiger. Maar dan wel actieve rust. En wat ik daar mee bedoel vertel ik je graag in deze blog.
lees verder
Energy Balls appel & kaneel
18 December 2023

Energy Balls appel & kaneel

Recipes with Ease. Recepten die gezond zijn, makkelijk te maken én goed voeden. Want dat is wat je wilt. Eenvoudig te maken, lange verzadiging en dat het dan nog lekker is ook. Ik ben van de easy way: want tijd is ook hier een dingetje. Als je nog een gezond recept nodig hebt voor het kerstdiner op school of je wilt iets origineels én gezonds maken voor bij de thee: energy balls it is! Door de combinatie van gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten geeft het dírect energie.
lees verder
Appelkruimel – voor lange verzadiging
30 October 2023

Appelkruimel – voor lange verzadiging

Recipes with Ease. Recepten die gezond zijn, makkelijk te maken én goed voeden. Want dat is wat je wilt. Eenvoudig te maken, lange verzadiging en dat het dan nog lekker is ook. Ik ben van de easy way: want tijd is ook hier een dingetje. Deze gezonde appel kruimel is een heerlijk herfst- en winter recept, perfect voor de feestdagen, en zorgt voor lange verzadiging. Het is ook nog eens multi-inzetbaar. Je kunt het namelijk als ontbijt eten, lunch óf dessert.
lees verder
Ontspannen ademhalen voor meer kalmte en rust 1
06 April 2023

Ontspannen ademen met een veer

Ontspannen ademen met een veer? Waarom? Hoe dan? Ademen gaat toch automatisch!? Dat klopt, dat het ademen automatisch gaat. Gelukkig maar. We ademen ongeveer 23.000 keer op een dag maar je kunt hier wél invloed op uitoefenen voor minder stress en meer rust. Bij mijn cursisten en coachees zie ik snelle, oppervlakkige (hoge) ademhalingen. Enthousiaste praters die happen naar lucht. Harde werkers die functioneren alsof ze nog een marathon moeten lopen. Op zichzelf is daar niet zoveel mis mee, maar als je continu hoog en snel ademt dan is het minder gezond.
lees verder
Mama’s Muesli Mix
02 February 2023

Mama’s Muesli Mix (en waarom je darmen schreeuwen om vezels)

Recipes with Ease. Daar zijn ze dan. Recepten die makkelijk te maken zijn én goed voeden. Want dat is wat je wilt. Snel en gezond. Eenvoudig te maken, lange verzadiging en dat het dan nog lekker is ook. Ik ben van de easy way: want tijd is ook hier een dingetje. En de kids moeten het ook lusten. Die van mij smullen hiervan en noemen het al Mama's Muesli Mix.
lees verder
4 tips voor meer energie – zonder te grijpen naar cafeïne
02 June 2022

4 tips voor meer energie – zonder te grijpen naar cafeïne

Ken je dat, bij een energiedip naar cafeïne grijpen om vervolgens weer in de hoogste versnelling verder te gaan? Eigenlijk houd je je lichaam dan voor de gek. Je gooit er iets in wat niet lichaamseigen is en negeert je gevoel van vermoeidheid. Zoals neurowetenschapper Matthew Walker ook zegt in zijn boek ‘Why we sleep’: ‘Het is alsof je je oren dichthoudt bij keiharde muziek’. Cafeïne (en ook theïne in groene thee bijvoorbeeld) maakt je alert en geeft een wakker gevoel. Maar het duurt zeker 10 uur voordat het goedje weer helemaal uit je lichaam is en heeft effect op de kwaliteit van je slaap.
lees verder
Kerst lockdown kids
24 December 2021

Hoe je ook met veel prikkels om je heen kunt ontspannen – 3 snelle tips

We zitten wéér in een lockdown. De zoveelste. En heel eerlijk: ook ik kreeg er stress van. Alle kinderen thuis, lesgeven (in ons geval koos school voor vakantie, lucky us), en werken. Weg tijd voor jezelf. Hoe kom je deze tijd - zonder al te veel kleerscheuren - door? En vooral: hoe blijf je rustig en kalm? Hieronder in een flits 3 tips die je direct kunt toepassen voor instant ontspanning (want een lang blog lezen zit er nu natuurlijk helemáál niet in).
lees verder
Waarom ik met tape op mijn mond slaap. (en meer over neusademhalen) 1
15 December 2021

Waarom ik met tape op mijn mond slaap. (en meer over neusademhalen)

Serieus? Denk je misschien. Met tape op je mond slapen? Wat een idioot plan. Misschien word je al benauwd bij het idee. Maar toch heb ik goede redenen om met tape over m’n mond te slapen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over het belang van een neusademhaling en waarom ik daar zelfs afplakken voor over heb.
lees verder
05 November 2021

Hoe je met 5 minuten per dag meer rust (en energie) in je leven brengt

De dag rustig doorkomen en vooral ‘s avonds nog energie overhouden. Dat klinkt als muziek in je oren, of niet? Met deze tips zorg je voor een betere energieverdeling gedurende de dag en ben je ‘s avonds ook nog gezellig. In 5 minuten creëer je meer rust en balans.
lees verder
5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken 1
05 November 2021

5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken

Voldoende water drinken is erg belangrijk voor een gezond lijf. Water hydrateert de cellen en organen. Bovendien spoelt water het lichaam schoon. Maar wist je dat kinderen, in verhouding tot hun gewicht, zelfs méér water nodig hebben dan volwassenen? 5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken.
lees verder