Kerst lockdown kids
24 December 2021

Hoe je ook met veel prikkels om je heen kunt ontspannen – 3 snelle tips

We zitten wéér in een lockdown. De zoveelste. En heel eerlijk: ook ik kreeg er stress van. Alle kinderen thuis, lesgeven (in ons geval koos school voor vakantie, lucky us), en werken. Weg tijd voor jezelf. Hoe kom je deze tijd - zonder al te veel kleerscheuren - door? En vooral: hoe blijf je rustig en kalm? Hieronder in een flits 3 tips die je direct kunt toepassen voor instant ontspanning (want een lang blog lezen zit er nu natuurlijk helemáál niet in).
lees verder
Waarom ik met tape op mijn mond slaap. (en meer over neusademhalen) 1
15 December 2021

Waarom ik met tape op mijn mond slaap. (en meer over neusademhalen)

Serieus? Denk je misschien. Met tape op je mond slapen? Wat een idioot plan. Misschien word je al benauwd bij het idee. Maar toch heb ik goede redenen om met tape over m’n mond te slapen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over het belang van een neusademhaling en waarom ik daar zelfs afplakken voor over heb.
lees verder
Hoe je met 5 minuten per dag meer rust in je leven brengt
05 November 2021

Hoe je met 5 minuten per dag meer rust (en energie) in je leven brengt

De dag rustig doorkomen en vooral ‘s avonds nog energie overhouden. Dat klinkt als muziek in je oren, of niet? Met deze tips zorg je voor een betere energieverdeling gedurende de dag en ben je ‘s avonds ook nog gezellig. In 5 minuten creëer je meer rust en balans.
lees verder
5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken
05 November 2021

5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken

Voldoende water drinken is erg belangrijk voor een gezond lijf. Water hydrateert de cellen en organen. Bovendien spoelt water het lichaam schoon. Maar wist je dat kinderen, in verhouding tot hun gewicht, zelfs méér water nodig hebben dan volwassenen? 5x inspiratie om kinderen meer water te laten drinken.
lees verder
Zó drink jij wel water: 4 feiten 1
04 November 2021

Zó drink jij wel water: 4 feiten.

Ken je dat? Je wéét dat je meer groenten moet eten maar komt maar moeizaam aan die aanbevolen hoeveelheid per dag. Datzelfde geldt voor water, het is lastig om voldoende water binnen te krijgen. Maar met deze 4 feiten drink jij wel water. Let maar op.
lees verder
Hoe werk en kinderen prima samengaan (plus een gouden tip)
14 October 2020

Hoe werk en kinderen prima samengaan (plus een gouden tip)

Ook ik worstel er weleens mee. Hoe krijg je alles gedaan in een dag? Hoe verdeel je je aandacht - en niet te vergeten je energie - tussen je kinderen, werk, partner én je sociale leven. Soms lijkt het onmogelijk om werk en kinderen te combineren (helemaal tijdens een lockdown) maar met deze tips – en een gouden tip heb je meer houvast en kom je de dag relaxter door.
lees verder