Mijn persoonlijke verhaal.

Vroeger was ik druk, onzeker en had ik continu een gejaagd gevoel.

Na het overlijden van mijn ouders (en tijdens hun ziekbed), als twintiger, kwam mijn leven in een hoge versnelling die maar niet leek te stoppen. Ik gierde letterlijk door de bochten en klampte mij vast aan (iets te) fanatiek duursporten.

‘Eigenlijk verlangde ik ín al die onrust vooral naar rust.’

Dat kwam ook telkens weer terug bij gesprekken met een rouwcoach en bij mijn jaarlijkse goede voornemens. Rust, rust en nog eens rust.

Wat mij wel altijd op de been hield – en terugkijkend een burn-out voorkwam – is mijn gezonde leefstijl; fanatiek wielrennen, mountainbiken, hardlopen, surfen, yoga en gezonde voeding.

Drie maanden voor het overlijden van mijn vader kwam onze eerste zoon Sam op de wereld: wat een geluk en intense vreugde. Maar drie maanden later ook groot verdriet om het verlies van mijn vader. Een emotionele rollercoaster. Ik wist maar niet hoe ik de rust terug kon brengen in mijn leven, ik voelde mij nog steeds voortdurend opgejaagd.

‘Minder uren werken voor de baas en nóg meer sporten gaven slechts lucht voor korte duur. Ik zat in een spiraal die maar door bleef draaien.’

Na onze oudste zoon kregen wij nog twee zonen; Jesse en Seth. Wat een rijkdom zoveel mannen.

Dolgelukkig met ons gezin maar er bleef ook onrust knagen. Ik holde maar door. Totdat ik op een dag ontdekte dat dat gesjees zich vertaalde in een verkeerde ademhaling (chronische hyperventilatie).

‘Zelfs mijn gezonde levensstijl hielp niet meer.’

Tijd voor een big change. Ik kón ook gewoon niet anders meer.

Ik gooide mijn leven rigoureus om: nam ontslag bij mijn werkgever en ging op ademtherapie (Buteyko therapie). De twee beste beslissingen ooit. Er kwam letterlijk weer lucht en ruimte.

De dag erna schreef ik mij in bij KvK en startte als freelance communicatieadviseur en sportcoach.

De vrijheid als zelfstandige gaf mij de kans mijn hart te volgen én de vrijheid om op persoonlijk vlak dingen nu echt goed aan te pakken.

Op dat pad van vrijheid en ademruimte kwam er ook weer ruimte voor een vierde kind. En ook meteen de de kers op de taart; een meisje, Loïs. Wat een rijkdom weer en zó compleet.

Vervolgens liep ik verder op het ondernemerspad. En ook ik kwam – net als andere startende ondernemers – obstakels tegen en moest ik bergen over om te staan waar ik nu sta.

Ik volgde een opleiding tot vitaliteitscoach en daarna nog meer aanvullende cursussen en trainingen.

De focus op ademhalen plús de veranderingen op werkvlak maken mij tot een ander mens met meer balans.

Dat wil ik andere jonge moeders – die een trauma of andere heftige gebeurtenis mee hebben gemaakt – ook meegeven. Zij die dus niet alleen een druk gezin draaiende moeten houden maar ook rust en balans willen vinden. Ik wil voorkomen dat zij ook zo lang worstelen om erachter te komen waar de oplossing ligt. Een eenvoudig, luchtig, vrolijk leven waar je op adem mag komen.

‘Bij mij is de adem blijvend veranderd en het markeert elke dag weer mijn rustpunt.’

Zo is Easy Breezy geboren; inspiratie voor een vitaal en energiek leven om vooral in het nu te zijn én te blijven met rust als uitgangspunt.

Natuur – Familie – Easy Breezy
Natuur – Familie – Easy Breezy Adem – Natuur – Leefstijlcoach Leefstijlcoach – Easy Breezy – Geeft rust – Veer
Veerkracht ontstaat alleen als je erop durft te vertrouwen dat je hart je erdoorheen zal slepen.
Mark Nepo

Hoe is het logo van Easy Breezy ontstaan?

Het logo van Easy Breezy is ontworpen door Ralph Molenaar van Studio Keukentafel.

Het geeft een combinatie weer van een surfplank en een veer. Beiden staan voor mij symbool voor positiviteit, meedeinen op de golven van de zee, energie en kracht.

Een veer heeft altijd al een bijzondere betekenis in mijn leven gehad. Toen mijn moeder overleed zag zij een uil en sindsdien duiken er geregeld uilen en veren op. Waar ik ook kom. Veren staan symbool voor positiviteit en luchtigheid. Laat de veer mee dwarrelen op de wind, net zoals je gedachten die ook komen en gaan.

De verschillende vlakken in het logo staan voor de zes verschillende stappen die je bij Easy Breezy doorloopt om weer ontspannen en krachtig te worden. De veer omhoog geeft de opwaartse beweging aan: vanuit beweging ontstaat verandering. En het begint altijd bij jouw eerste stap die je vandaag nog kunt zetten.

Over Easy Breezy 4
Easy Breezy Dag. Tijd voor jezelf. Rust. Kracht. Energie.
Easy Breezy Dag. Tijd voor jezelf. Rust. Kracht. Energie. Aanbod
Vanuit een draaiende wasmachine kun je niet je leven veranderen.
Barbera Evers - vitaloog

Ik ben Anja.

Ik ben Anja. Vitaloog. Dat wil zeggen een vitaliteitscoach en leefstijlcoach in een. Mijn missie is om jou te helpen weer rustiger te worden. En als die rust er is óók krachtiger. Ik was zelf altijd maar aan het rennen en vliegen. Todat ik het niet meer overzag en er écht wat moest gebeuren.

Met hulp van de adem, de krachtigste tool die je altijd bij je hebt, ben ik letterlijk weer op adem gekomen. Naast vitaloog ben ik ook mama van vier prachtige kinderen.

Sporten in de buitenlucht is mijn gezonde verslaving maar daar zet ik ook rust – in de vorm van yoga en meditatie – tegenover. En sporten kan ook heel mindful. Zo blijf ik voelen wat ik nodig heb.

Dat gun ik jou ook! Een fit en energiek leven zonder onrust.

Leefstijlcoach – Anja van Dijk – Easy Breezy – Geeft rust