Het gaat altijd met golven.

Ik geloof dat je vanuit een rustige en ontspannen basis krachtig en energiek kunt worden. En met een rustige basis bedoel ik: een rustige ademhaling, rustige mind en een algeheel gevoel van kalmte. En nee, dat gevoel kun je niet continu hebben. Het gaat altijd met golven.

Zo nu en dan stress is prima en ook van levensbelang. Soms móet je wel in actie komen als er acuut gevaar dreigt zoals rennen voor een leeuw (maar die komen we tegenwoordig niet zo vaak meer tegen).

Na inspanning volgt altijd ontspanning. Komt die ontspanning niet dan blijf je maar gáán met een opgejaagd gevoel als gevolg.

Als je ademhaling rustig is, is je hoofd dat ook. Je krijgt een positieve mindset, je voelt je energieker en je kunt meer aan. Ook maak je slimmere keuzes wat betreft voeding en slaap je beter. Beweeg je ook regelmatig dan maak je óók nog eens gelukshormonen aan. Een win-win.

Klinkt heerlijk, toch?

Strand en golven
‘No matter what you eat, how much you exercise, how skinny, or young or wise you are, none of it matters if you’re not breathing properly.’
James Nestor

Sta jij ook altijd 'aan'?

 • Zit je hoofd continu tjokvol?

 • Kun je maar moeilijk stilzitten en als je eens niks doet sta je dan voor je gevoel ook letterlijk stil?

 • Ben je een ster in 100 dingen tegelijk doen? En heb je wel het gevoel dat je continu achter de feiten aanloopt, met alles?

 • Voel je je onzeker op veel vlakken in je leven zoals op je werk, in je rol als moeder en vriendin?

 • Slaap je onrustig en word je vermoeid wakker?

 • Én voel je je gewoonweg futloos en niet fit?

Van Onrust naar Kracht.
Van Onrust naar Kracht. Van Onrust naar Kracht. 2

Verlang je naar rust en focus?

 • Een uitgeslapen gevoel?

 • Weer kunnen genieten van het sporten – in plaats van dat het als een ‘moetje’ voelt?

 • Meer focus op je werk?

 • Genieten van je kinderen om je heen?

 • Weer zin krijgen in een avondje uit met vrienden?

 • Kortom: wil je je gewoonweg energieker voelen?

Dan is dit hét traject voor jou.

In drie maanden voel jij je weer kalm, kun je weer helder nadenken, heb je zin in een borrel met vrienden, heb je meer focus tijdens je werk en geniet je weer van het sporten. Je bent weer energiek en voelt dat je weer kunt opbouwen.

En je weet ook wat je moet doen als je de onrust weer voelt opborrelen. Je bent bewuster en herkent de triggers. Je grijpt niet meer naar die chocoladereep maar weet dat je met andere voeding veel langer verzadigd en dus rustig blijft.

Mindful suppen

Na dit traject:

 • Voel je je rustig en kalm

 • Weet je wat je kunt doen bij stress of inspanning

 • Heb je een rustig hoofd; bye bye chaos en to do’s

 • Kun je zonder schuldgevoel stilzitten

 • Weet jij hoe je je lichaam écht voedt voor stabiele energie

 • Slaap je dieper en word je uitgerust wakker

 • Heb je meer focus en voel je je krachtiger en energieker!

Wat vinden de deelnemers?

10 van 10
Anja's mindful run en coaching hebben mij veel gebracht. Terug naar je ademhaling, kernwaarden, mindfulness en bewustwording, een luisterend oor én lekker sportief bezig in de natuur. En Anja is ook nog eens een heel mooi en fijn mens. Kortom, enorme aanrader om jezelf een Easy Breezy-traject cadeau te doen in de zoektocht "van onrust naar kracht".
9 van 10
Het is een compleet traject om je leefstijl echt te veranderen en Anja's aanpak vanuit ademhaling, rust, eetpatroon en beweging is heel prettig en voelt compleet.
10 van 10
Anja is een open, toegankelijke coach die ook zichzelf laat zien, echt naar je luistert en op maat een brede aanpak aanbiedt met praktische hulpmiddelen die haalbaar zijn om langdurig in te zetten. Geen quick fix, maar gericht op de lange duur.
Meld je meteen aan!

Meet me!

Ik ben Anja, fanatieke buitensporter en ervaringsdeskundige op het gebied van een actieve leefstijl én rouw. Ik verloor op jonge leeftijd beide ouders en probeerde daar met vallen en opstaan mee te leven.

Eerst in de hoogste versnelling (lees: té fanatiek sporten) met een snelle ademhaling, nul focus en een chaotisch hoofd als gevolg. Nu, vier kinderen later, ben ik rustiger, energieker en krachtiger dan ooit.

En dát gevoel wil ik jou ook geven. Je kunt echt weer licht en luchtig door het leven gaan. Natuurlijk met ups en downs maar áls die down zich aandient dan weet jij welke tools je moet inzetten om weer omhoog te sprinten.

Je krijgt een rugzakje van mij mee waar je je hele leven uit kunt putten. Een rugzak die je altijd bij je draagt. Hoe fijn is dat?

Van Onrust naar Kracht. 1

Praktisch: hoe pakken we het aan?

Stap 1

Kennismaking voor de klik

Een check-in om af te tasten of er een wederzijdse klik is. Ook bespreken we meteen wat je aan wilt pakken; hoe ziet jouw droomleven eruit? Welke eerste stap kun je nu al zetten?

Stap 2

Actieve intake

Aan de hand van een online intakeformulier en een korte test via Mijn Positieve Gezondheid kijken we hoe je ervoor staat op mentaal en lichamelijk vlak. De uitkomsten van bespreken we tijdens de intake. Zo heb je meteen heel scherp waar je staat en waar je – letterlijk – naartoe wilt bewegen.

Stap 3

Sportieve sessies

We gaan aan de slag! Vandaag zet jij je eerste stap richting een energieker leven. We werken stap voor stap toe naar jouw persoonlijke leefstijlplan. Geen sessie is hetzelfde. De ene keer starten we met een ontspanningsoefening omdat je adem hoog zit, de andere keer starten we actief met krachtoefeningen. Na zes sessies voel je je krachtig en sterk om je nieuwe leefstijl te leven.

Stap 4

Zo licht als een veer

Na de sessies voel je je lichter. Je hebt meer rust en ruimte in je hoofd. Je hebt weer zin in alles en kunt het leven beter aan. Je zet jouw genomen stappen voort zodat je je met de dag krachtiger voelt. En je weet ook als het even minder gaat aan welke knoppen je moet draaien.

Praktisch: antwoord op jouw vragen.

Waar bestaat het traject precies uit?

Elk traject is uniek en op maat gemaakt. Maar deze onderdelen komen altijd wel naar voren:

We starten met de krachtigste tool die je altijd bij je draagt: de adem. We ademen 23.000 keer op een dag. Zonde als je dat niet direct op de juiste manier inzet. Ik laat je zien wat je met je ademhaling kunt doen in tijden van stress en onrust.

Daarna gaan we aan de slag met ontspanning. Want alleen vanuit rust kun je veranderen. Stap voor stap neem ik je mee in de wereld van rust.

Ook zoomen we in op jouw kernwaarden: waar kom jij je bed voor uit? Wat maakt jouw leven waardevol? Dat kompas gaat jouw helpen bij het nemen van beslissingen en het zetten van stappen.

Vervolgens zetten we in op je slaap en hoe we dat kunnen verbeteren. Maar je zult al merken dat je beter slaapt nadat je aandacht hebt gegeven aan je adem, meer ontspanning en beweging.

Het stuk voeding nemen we ook onder de loep. Hoe kan eten je energieniveau ondersteunen?

En tot slot: zorg jij goed voor jezelf? Hoe doe je dat dan? Wat kun jij dagelijks doen om jezelf goed te voelen?

Hoelang duurt het traject?

Het traject smeren we uit over drie maanden en bestaat uit 6 sessies à 1,5 uur. Ik houd vinger aan de pols via Whatsapp of e-mail. Waarom drie maanden? Omdat na zo’n periode van 90 dagen veranderingen beter blijven hangen én je je leefstijl ook echt blijvend vol zal houden.

Ik houd helemaal niet van sporten, en nu?

Geen probleem! Elk traject is uniek en we kijken altijd samen welke vorm van bewegen bij jou past. Want vanuit beweging bereik je zó veel. Dus er zit altijd wel beweging in dit traject maar dan wel op jouw manier! We gaan mindful bewegen zodat je direct de gelukshormonen aanmaakt die je nu keihard nodig hebt. En aan het eind van het traject zou het zomaar kunnen dat je niet meer zonder kunt – dat is natuurlijk stiekem mijn missie 😉

Wat is de prijs van het Onrust naar Kracht traject?

De investering in jezelf bedraagt 875 euro exclusief 21% btw.

Woon je verder dan 10 km buiten ‘s-Hertogenbosch? Dan reken ik 0,35 cent aan reiskosten per km.

Veel werkgevers vergoeden dit via bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkeling budget of een andere vitaliteitsvoorziening. Vraag het na.

Wanneer start het traject?

Wanneer jij wilt! We plannen het in op momenten dat het jou uitkomt.

Ga ik wel resultaat behalen?

Dit traject zit zo in elkaar dat jij er sowieso waarde uit zal halen. Je krijgt oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag gaat en die bespreken we samen. Je krijgt ook veel tips en trucs mee die je in je rugzak kunt stoppen.

Belangrijk is wel dat je een volle ‘ja’ voelt op dit traject en dat je vooraf heldere doelen opstelt waar je naartoe wilt bewegen. Maar daar ga ik je allemaal in begeleiden. Via een intakeformulier maak je een vliegende start zodat je scherp voor ogen hebt waar je naartoe wilt werken.

Inspirerende verhalen in het blog

Ontspannen ademhalen voor meer kalmte en rust 1

Inspirerende verhalen in het blog

06 April 2023

Ontspannen ademen met een veer

Ontspannen ademen met een veer? Waarom? Hoe dan? Ademen gaat toch automatisch!?

Dat klopt, dat het ademen automatisch gaat. Gelukkig maar. We ademen ongeveer 23.000 keer op een dag maar je kunt hier wél invloed op uitoefenen voor minder stress en meer rust.

Bij mijn cursisten en coachees zie ik snelle, oppervlakkige (hoge) ademhalingen. Enthousiaste praters die happen naar lucht. Harde werkers die functioneren alsof ze nog een marathon moeten lopen. Op zichzelf is daar niet zoveel mis mee, maar als je continu hoog en snel ademt dan is het minder gezond.

lees verder